søndag den 30. maj 2010

Under the weather...

Jeg er lidt underdrejet... og under indflydelse af vejret. Egentlig skulle jeg lige ha' luget og duttet lidt i haven, men vejret ville det anderledes idag.

Og måske godt det samme - for Størstepigen har været til efter-konfirmationsfester i denne weekend. Hvilket betyder, at moderen ikke helt har sovet, før hun var sikkert hjemme igen...2 nætter i træk*S* Imorges blev den 3.30; ikke noget der huede moderen her, men alligevel at foretrække for at kunne følges med nogen fremfor at køre alene hjem. Tænk, at tanken også strejfede mig, at det var usikkert at sende hende med en taxa - så ville jeg hellere hente hende selv?! Er der andre, der ville ha' det på samme måde - ser jeg spøgelser?

Det har betydet, at jeg har kastet mig i sofaen, i vild nysgerrighed, med Marianne Williamson, stærkt anbefalet af Janne. En lille bog, "Ind til kvindeligheden" - og jeg er lige så stille en smule rystet. En af de passager, der ramte mig dybt og øjeblikkeligt, var denne:

"... for mange mennesker, der bærer rundt på noget...som forhindrer dem i at føle virkelig glæde - lyder denne overbevisning således: Hvis jeg er alt for glad, alt for succesrig, alt for fuldkommen, så vil ingen kunne elske mig. Der skal være noget, der fortæller andre mennesker, at jeg i virkeligheden er ligesom dem, at også jeg har det elendigt. I virkeligheden stjæler jeg slet ikke deres stykke af kagen. I virkeligheden er jeg slet ikke fuldkommen, så de behøver ikke at hade mig."
Med den overbevisning lever man i skyggen af sit eget fulde potentiale, i smerte og længsel efter det, der ligger gemt i een selv. Jeg kom (selvfølgelig *S*) til at tænke på mig selv - og mine kvaler med at tage mig selv så højtideligt, at jeg kunne erkende, at mit job gør mig ulykkelig. Mange gange i årenes løb har jeg tænkt på mine bedstemødre og oldemødre, og tænkt, at jeg overhovedet ikke kunne tillade mig at klynke, med tanke på deres liv og deres kampe - og dermed fastlåst mig selv i skyld og skam over at ønske andet, end det "luksus-job og liv" jeg har.

Williamson skriver om feminisme, men ikke med beton-opfattelsen af ligestilling/undertrykkelse. Hun skriver om den åndelige feminisme og kvindens styrke og værd, som fornægtet i den moderne verden. Det er på mange måder som at ane guld for enden af regnbuen - og ekstremt angstprovokerende. For som Janne citerer andetsteds:
"“Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us."
Det tænker jeg sgu' lige lidt over... ;o)

fredag den 28. maj 2010

Processer...

Der regerer en vis hudløshed i mit system for tiden. Sat i gang af seneste træningsweekend med åndedrætsterapi... voldsomt rørt og berørt af mødet med andres medmenneskelighed, men også de ubehagelige følelser.
Pludselig finder jeg mig selv knibe en tåre over Rasmus Nøhrs udgave af "Du er ikke alene" , eller et blogindlæg hos Hulebo - hvad er det liiiiige, der sker?! Jeg deltog i et møde forleden, og gik derfra med en meget stærk følelse af at være "inficeret" med noget seriøst "sygt" fra en af deltagerne - så meget, at der også kom fysiske reaktioner... pyyyh...

Okay, det er da helt almindeligt... ja, da, men det er som om at tingene går ind på en anden måde, at det i højere grad er at mærke den anden og blive en lille smule overvældet af det. Der er åbnet for nogle kanaler, som føles meget fantastiske, men meget skræmmende - en del af forsvaret er tyndslidt nu, og godt det samme... men jeg ved vist ikke endnu hvordan jeg håndterer denne sårbarhed/åbenhed/sensitivitet - særligt når jeg arbejder?!

Det er helt rigtigt, det der sker - jeg mærker verden på en ny måde, og det er overvældende!
;o)

mandag den 24. maj 2010

Jeg er vild med ord, der skaber billeder...

Marias Mirakel
Inde i hvert eneste barn findes en sovende by. I den by findes
en sø som kaldes Erindringen. Når et barn oplever noget slemt,
kan det tage det slemme med sig ind i søvnen til den sovende
by og kaste det slemme i søen. I søen bor Den Store Gamle,
som passer på alt det slemme, indtil barnet en dag er stort
nok til at gå ned til søen og se på alt det slemme, som er dernede.

En dag kalder Den Store Gamle, for hun ved, når man er klar.
Den store Gamle rækker alle tingene op igennem vandet,
og først når man har kærtegnet hver eneste ting, kan man
få den, man elsker, og derfor er der mange, som ikke tør
elske nogen, for det er sikkert, at når hjertet åbner sig,
kalder Den Store Gamle igennem sprækken, som var tænkt som
en dør for den elskede.
Majbritte Ulrikkeholm

Smukt og poetisk hjerteskærende om kærlighedens paradoks...

Næsten for pinligt...

Kender I det? At der er en gammel ven, man ikke længere ringer til(bage til), fordi der nu er gået al for lang tid? Så lang tid, at det faktisk er pinligt?!

Men der er ikke noget, der er for sent... og perifære undskyldninger bidrager vist kun til skyldfølelse. Der er kun ét at sige, når man ringer op - "jeg er ked af, at jeg har været væk, men nu er jeg her igen".

Sådan har jeg det med bloggen - ikke at jeg vist har været længe, men det føles som laaang tid. Livet er levet med store udsving siden sidst... og jeg glæder mig til at falde lidt ned i nuet igen.

Pinsen er tilbragt i sommerhuset - jeg ÆLSKER at være den første oppe om morgenen her, med en kop kaffe (og en cigaret - ja, helt politisk ukorrekt!) på terrassen og nyde denne udsigt...
Dette er nydningen! En af mine absolutte luksus'er her i verden... at stå op og nyde dette ved 5-6 tiden, og derefter gå i seng og sove et par timer mere.

;o)

fredag den 14. maj 2010

Tid til at smække benene op...

og se en god film!

Festen er vel overstået og det var en stor dag - for os alle sammen. Sentimentaliteten var skruet helt op, og det fungerede. Jeg holdt mit livs tale - bogstavelig talt, og alt passede - for den fantastiske konfirmand overraskede med både leg, tale og sang. Intet kan få hjerter til at svulme som vores børn, der folder sig ud i de smukkeste liv!

I min tale vovede jeg mig ud (eller ind?!) et sted, jeg ikke har været offentlig med før - spriritualiteten, som er min store inspiration - og en sang fra hjertet. Det var inspireret af forrige weekends åndedrætstræning, som handlede om synlighed... synlighed fra hjertet med alt det man er. Når det kommer fra hjertet, er det meget powerfuldt - effekten er en stor åbenhed, der lukker alt det gode ind... og gi'r det videre.

En fantastisk dag med mennesker, som vi har kendt og holdt af i mange, mange år - der fejrer det bedste i vores liv, vores børn - det i sig selv trækker tårer frem på den fede måde!

Her er resterne af dekorationerne...

tirsdag den 11. maj 2010

Blomsterhav...

Jeg har aldrig haft så mange blomster hjemme på en gang! Men det burde jeg nok have haft... for det er da fantastisk dejligt at se på!!Det er konfirmationsdekorationsblomster - vi er i fuld gang, og hovedet har været fuld af det de sidste uger. Den eneste grund til at jeg ikke har været så aktiv herinde...

Jeg har svært ved at være i nuet i disse dage - sådan er det vist med planlægning *S* ... og jeg kom så også lige til at læse Mark Nepo-teksten for i morgen - og det er smukt...
"Vi spilder så megen energi på at forsøge at dække over, hvem vi er, når der under enhver attitude findes en trang til at blive elsket, og under enhver form for vrede ligger et sår, der trænger til at hele, og under enhver bedrøvelse frygten for, at der ikke er tid nok"


;o)

mandag den 10. maj 2010

Alle følelsers moder?

Det sidste indlæg fra min hånd handlede om den lange vej hjem... og idag støder jeg så på et citat fra Mark Nepo, som jeg er blevet afhængig af. Hans tekster er så poetiske og billedlige, at jeg kan fortabes helt, når han taler til mit hjerte...

"Det, det åbner op for os, er den ofte svært accepterbare kendsgerning, at der nedenunder kun findes en følelse, som ikke kan fastholdes i noget navn, men som alle følelser kender som hjem".

Det er det der sker, når vi gennemlever en følelse fra ende til anden - i den smerte, eufori eller andet, den kan bringe med sig. Når vi gennemlever den uden at gå til siden, lægge låg på eller andre krumspring. Vildt skræmmende...eller?!

Jeg tror, at det meget godt beskriver det, der foregår i åndedrætsterapien - at forløse og give slip på følelsen ved at trække vejret igennem alle de lag, den bringer med sig... Jeg er blevet bedre, men det er virkelig, virkelig hårdt arbejde, og nogle gange overvejer jeg seriøst... hvorfor?

Svaret er kærlighed - til sig selv og dermed andre... Det er vist en livslang øvelse... og jeg træner! ;o)