tirsdag den 22. november 2011

Mod og (mands)hjerte...

Gensidig inspiration... er når nogen skriver noget, som får andre til at skrive noget... som igen får sat tankerne igang. Tak til Kristine, for at bygge videre på en aha-oplevelse.

I det sidste kapitel i bogen "Afhængighed - din skjulte gave" skriver forfatteren, at det engelske courage (mod) har sin oprindelse fra det franske coeur, som betyder hjerte (på gammelt dansk er kurage vist også brugt, af Holberg? )
Lige præcis igår gik erkendelsen lidt længere ind end tidligere...

Undervejs i de sidste måneders proces har jeg flere gange hørt fra andre, at jeg er modig. Egentlig har jeg ikke helt forstået det - min egen opfattelse har nok mere været noget i retning af, at det var "dumt", at jeg satte mig i situationer, som havde mere end statistisk potentiale for at volde smerte.... Impulsen til at gøre det, har bare været mere indtrængende end fornuften?!

Kunne forklaringen være så enkel (eller kompliceret?!), at modigheden kommer af en dybtliggende intuition - impulser fra hjertet?
At det hjertearbejde, som det har været så svært at få hold på, i virkeligheden er den irrationelle, stik-mod-al-fornuft modighed, som ikke er blevet anerkendt som hjertets intuition i arbejde?

Fisk?!?!

(Note: vidste at jeg havde skrevet om det før - her: se videoen med Brene Brown)

5 kommentarer:

Megan sagde ...

Jep, jeg tror det er sådan. Hjerteblod. Hjertemod!

Du er modig. Og jeg kan godt lide modige kvinder, som deler. ;)

Michael sagde ...

Jeg er af den helt klare overbevisning at vi skaber selv igennem vores tanker som bliver til følelser, vi gør det bevidst og ubevidst sådan er det bare, hvis du så prøver at tænke tilbage på dine fortidige tanker og deres budskab, hvad var det så Rina, sommetider tænker vi, inderst inde på en og anden situation, måske forandring, det er ikke sikkert at den første tanke fører til forandring, men skal den føres ud i livet kræves der forandring, stor eller lille, men forandring, vi kan ikke skabe i andres liv, men vi kan via vores tanker være med til at flytte os selv, bevidst eller ubevidst.
I kærlige tanker, god Tirsdag aften.

Krutters Krøller sagde ...

Kære Megan, det håbede jeg du ville sige... tak ;o))

Kære Michael, jeg er faret vild i tankerne - fortidige, som nutidige. Istedet prøver jeg at mærke, mærke, mærke - hvad er bag ved de tanker, som skaber... Og jeg tror det er det du mener? ikk? ;O)

Kristine sagde ...

Jeg tror at der kan findes en ordløs, irrationel viden bag alle tankerne, et hjertesprog, og når vi lytter til det, kan vi det vi vil.

Krutters Krøller sagde ...

Kære Kristine, at lytte til den er den virkelige kunst ;0)