lørdag den 2. april 2011

Deltids-vegetar...

Jeg henter jævnligt inspiration her fra Kødfri Fredag. Indlæggene fra Indien er både tankevækkende og eksotiske.
I går var det dog oplysningen om CO2 udslippet i forbindelse med vores dyre/kød-produktion,som alligevel har fæstnet sig. Produktion af 1 kg oksekød udleder 19,4 kg CO2 (fisk fx. 1,2 kg) Selvfølgelig har jeg hørt det før... og måske har jeg før tænkt, at det ikke betød det fjerneste om jeg spiste mindre kød, altså for klimaet og verdensfreden og den slags *SS*
But and - indstillingen gør en forskel! 
Vær selv den forandring, du ønsker i verden.

Tænk, hvis vi bare herhjemme havde to kødløse (heller ikke fisk) dage? Det er min bestræbelse fremover. Også fordi der er mange lækre og spændende retter at inspireres af.

Indiske kartoffelfrikadeller er prøvet - rigtig lækkert!
Og linsegratin er dejligt og mættende - og grønner linser er super for fordøjelsen, har jeg lige læst.
(Lånt hos Kødfri Fredag - sig endelig hvis jeg skal fjerne det)

Se her hvor indbydende en indisk thali kan være... Det skal være et snarligt projekt at komponere sådan et fad.

Idag står den godt nok på hakkebøf (Rom blev ikke bygget på en dag *S*), men i morgen er der planer om kikærte/quinoa-burger ;o)

11 kommentarer:

Anonym sagde ...

jeg var opprigtig bange noen gange da vi bodde i DK over kjøttet i butikkene.. og da alle skandalene i Super Best og de andre kjedene kom for en dag.. da stoppet vi helt med å spise det.. kødfri dag er helt ok : ))

Krutters Krøller sagde ...

Kære Berit, jeg synes også at kødfri dag er helt fint! Men halvdelen af familien her er ikke helt enig... Men lidt har også ret ;o)

Lotte Frodighed sagde ...

Jeg kunne godt tænke mig at leve uden kød. Gerne fisk. Jeg tror det kunne være et overbevisende alternativ med indiske kartoffelfrikadeller og hvad man ellers kan finde - jeg glæder mig til at kigge ind hos Kødfri Fredag :-)
Mange bække små - sådan tror jeg vi skal tænke i forhold til vores egen rolle i forh. klima/miljø. Hvert et lillebitte skridt tæller og gælder :-)

Charlotte Skaaning - lever efter: 1: Du ser det, når du tror det 2: Vi tiltrækker det vi sender ud - ord, følelser, handlinger 3: Det ender godt sagde ...

Dejlig med inspiration til kødløse retter, og indisk mad...uhm...Ofte bliver maden meget mere kreativ og spændende, når kød ikke tænkes ind, men det kan nogle gange kollidere med resten af familiens ønsker. Det kender jeg godt, Rina :-)

Ravheksen sagde ...

Hvis det stod til min soulmate, spiste vi slet ikke kød her i huset, meeeeen jeg elsker kød! Jeg ved godt, at det andet er sundere, både for miljøet og for mig, meeeeeen what to do?
Rigtig god søndag til dig og dine:-)

Krutters Krøller sagde ...

Kære Lotte, Jeg er glad for at du er enig med at hvert lille skridt tæller - det var nemlig noget af diskussionen ved middagsbordet. ;o)

Kære Charlotte, det er også det sjove - kreativiteten ved at blande "ukendte" ingredienser sammen til noget der smager overraskende godt! ;o)

Kære Ravheksen, jeg elsker også kød! Lasagne, gryderet, lammekød osv. Nogle gange er det sjovt at eksperimentere - og hvis eksperimentet kan have både en sundheds-og en lillebitte miljø-bonus, er det jo ekstra *S*

www.sidsephos.dk sagde ...

Jeg ELSKER indisk. Kardemomme er en superlækker restaurant i København. Og ikke engang dyr.
Men de kødfrie dage... det er da vigtigt. Vi kan selv gøre alt forandring til vores egen.

Madame sagde ...

Her går vi også ind for kødløse dage, og dine ideer ser rigtig spændende ud! Mad fra Indien og Thailand er i høj kurs her i refugiet :-)
Glædelig forårssøndag, kære Rina.

Krutters Krøller sagde ...

Kære Sidse, Godt tip med restauranten Kardemomme. Det må prøves *S*

Kære Madame, Det er dejligt at høre, at andre holder kødløse dage - og ja, asiatisk mad i det hele taget er lækkert. Er også vild med vietnamesisk ;o)

Pernille på 1. sagde ...

Det ser superlækkert ud, her i huset har vi også kødfri dage, der er rigtig mange ting man kan lave...

Kirsten Skaarup sagde ...

Tak fordi du henviser til Kødfrifredag. Det ville være dejligt, hvis mange flere ville tage en eller to kødfrie dage om ugen. Det giver simpelt hen ikke mening at opdrætte dyr for at spise dem.
Og selvfølgelig er du velkommen til at bringe mit foto - og evt. andre.
Kærlig hilsen
Kirsten