onsdag den 13. april 2011

Listig...?

Et nyt mindset - med lister...

Lister med "Daily's" - det jeg skal huske at gøre, det jeg skal forpligte mig til, fordi det gør mig godt. Det hele har været i mit hoved; og nu er det på fint lamineret papir. Forhåbentlig betyder det, at den daglige struktur ikke længere skal fastholdes i indre billeder, at strukturen ikke længere er afhængig af hjernens dagsform. Den er på papir, på væggen.
 Altså et nyt mindset - allokering af ressourcer. Rutiner, arbejde (disciplin?).
Om disciplin siger Natalie Goldberg:
"Disciplin har altid været et grusomt ord. Jeg tænker altid på den som den, der skal tæske min dovne del til underkastelse og det fungerer aldrig."
(Zen og kunsten at skrive)

Så vi kalder det arbejdsrutiner - rutiner til tuning af fokus og fordybelse. Så der kan arbejdes på drømmen - istedet for blot at drømme den. ;o)

8 kommentarer:

Charlotte Skaaning sagde ...

Fine lister, du har lavet til dig selv. Jeg tror på, der er noget godt at hente i at visualisere helt fysisk i forhold til at have det i indre billeder. Og disciplin...en side, jeg arbejder på at styrke.Jeg tror godt jeg kunne have gavn af at kalde det arbejdsrutiner, og måske også lave fine lister til mig selv. Jeg lader mig inspirere her. Tak, Rina :-)

Losarinas mor sagde ...

Flot liste.

Krutters Krøller sagde ...

Kære Charlotte, Super at det kan inspirere! Jeg mærker i hver´t fald en lettelse over, ikke hele tiden at have dårlig samvittighed over en rutine, der er glemt eller "fortrængt". Nu står det vigtigste lige der. Hvis der er noget jeg ikke får gjort, vil det være et aktivt valg ;o)

Kære Miri, Det er ikke så længe siden, at vi delte meninger om lister... Jeg er vist en listemenneske. ;o)

Lotte Frodighed sagde ...

Sikken god ide. Og veldefineret. Jeg har også en liste med fire punkter, men der er lidt mere "flyvsk". Tror det kunne være godt at specifere. Og ikke mindst - hænge op på væggen, så den ikke forsvinder i "bunken" :O)

(og så har jeg en logbog, hvor jeg skriver hver dag, hvad jeg fik lavet - og hvad jeg lærte - og min taknemmelighed. :-) Den er jeg blevet meget glad for... )

Madame sagde ...

Rigtig dejlig idé - det tager jeg også til mig! Jeg holder meget af lister, men din er mere overskuelig end mine.
Lige som Lotte har jeg også en 'logbog', som giver mig meget glæde ...

Michael sagde ...

Vidunderlig ide Rina, den er synlig og minder dig på de ting hver gang dit blik falder på den en slags visionsboard.
I kærlige tanker, god Søndag aften.

Anette sagde ...

God ide med synlige lister - og udskiftning af disciplin med arbejdsrutiner, det lyder også sjovere.
Jeg er ny på din blog, men vil glæde mig til at følge med fremover.
KH Anette

www.sidsephos.dk sagde ...

Kære Rina. Håber alt er vel?