mandag den 19. juli 2010

Sommergrin - nu med skår...

Bogreolen er proppet med bøger... og der er låger for med stof i. Praktisk, så de ikke samler for meget støv; men til gengæld ser man altså for sjældent, hvad den gemmer af glemte skatte! Jeg faldt over disse tre grinere, der har været glemt, måske fra efterårsferien?
Jeg elsker Maise Njor - hun er vildt morsom. Og jeg glæder mig til et godt grin - igen, igen - for jeg trænger sådan! *S*

Eksempel: Den ene bogtitel skulle efter sigende være en scorereplik - "Du ser træt ud, skal jeg holde dine bryster?" Den bliver kun morsommere af, at kæresten bruger den en aften, Maise snakker for meget -"Du ser træt ud, skat - skal jeg holde din kæft?"
Der kom dog lidt skår i gensynsglæden, da jeg i min googlen efter Maise Njors blog (for sådan en har hun da? Not?) stødte på flere blog-indlæg, som åbenbart synes, at det er fordummende, og nærmest kvindeundertrykkende unuanceret...?! Altså hvis jeg tager de dersens briller på, kan jeg godt se pointen.

Men det har jeg faktisk ikke lyst til - ikke fordi jeg er uinteresseret i kvindepolitiske spørgsmål... Måske fordi at jeg først og fremmest er et menneske, godt nok af et bestemt køn, og jeg kan spejle mig i de fragmenter af virkelighed og liv, som præsenteres med humor, overdrivelse og selvironi. Og skal jeg ha' dårlig samvittighed over det??

Altså jeg synes, at det er lidt overdrevet, overmoraliserende og overansvarliggørende - og noget betonfeministisk! (Ind til kvindeligheden af Marianne Williamson kan med fordel læses her *S*)
Godt nok er det sagt, at der er sted i helvede for kvinder, der ikke støtter hinanden... Men hvem har sagt, at vi SKAL være kvinder, før vi er mennesker... Og siden hvornår har humor skullet være politisk korrekt!?

PS. Jeg har tænkt mig at grine, så tårene triller - uden den dårlige samvittighed. ;o)

søndag den 18. juli 2010

Loppe-fangst

Et skønt loppemarked har vi været på i dag - dagens fangst ser sådan ud!

Et ret fantastisk skab, synes jeg selv - og lidt af et kup! 100 kr.!! Det trænger til lidt kærlig maling og mangler en pynteliste, men jeg er vild med det! Og egentlig også bare som det står og ser slidt ud, med lidt mere af dagens fangst - fuglene og den gule kande.
Det var faktisk meningen, at mit keyboard skulle frem igen og står herpå.... meeen... det er næsten for lækkert!? Der skal bare stå øjen-juveler ovenpå, tror jeg. *S*
Så er der tilbage at vælge farve... det må stå et stykke tid og kalde på sin farve. ;o)

lørdag den 17. juli 2010

Tanker...

Jeg har tænkt en del over et indlæg hos Losarinas Mor i dag... både indlægget i sig selv og kommentarene hertil...

Egentlig kan jeg heller ikke helt få hold på mine tanker... Måske er det noget med at skrive uden et formål? Eller skrive med et formål, som kan ændre sig undervejs... Og hvad skriver man så? Måske er det "bare" en øvelse i at acceptere - som en kunstner(!? *S*) - at tingene får den form, de får...

Måske startede jeg selv med at blogge, fordi jeg savnede et sted, dels at skrive, dels at dokumentere overfor mig selv, at der skete ting og sager i mit liv... også når jeg selv synes, at det hele står stille? Og sikkert og i hvert fald mest fordi jeg manglede mit eget "space".

Det er sjovt, at tage en lillebitte tråd, en lillebitte ting og forfølge den lidt for at se hvor det fører hen... Udvikling af et neurologisk garnnøgle (eller indvikling, om man vil *SS*). Jeg nyder at folde mine tanker og følelser ud på en måde, der på sin vis er ny for mig selv - og
som andre (på mirakuløs vis?!) reflekterer over. Det har været en stor, positiv og inspirerende overraskelse at opleve, at det jeg tumler med, kan bidrage til andres tanker - som igen kan bidrage tilbage (og omvendt). En skriver i sin kommentar, at vi kan "spejle os i fragmenter af hinanden" ...
Og det er vel det livet går ud på? Det er det vi gør; det er sådan, at vi kan udvikle os og det er derfor vi har relationer - også i blogland - der bliver betydningsfulde for os, fordi vi oplever at blive set og hørt på andre måder. Det sætter betydningsfulde processer i gang.

For et par år siden skrev jeg "morgensider" - og oplevede efter et stykke tid, at jeg skrev mig ind i en negativ spiral. I stedet for at komme af med de forstyrrende tanker, blev de forstærket af at komme på papir... og humøret endte med at blive markant dårligere i en periode. Og lige nu - mens jeg skriver - slår det mig, at det måske har meningen på dette tidspunkt, for det ledte til andre personlige processer kunne sættes i gang?!

Måske er det det, der sker, når vi ikke kan finde formen, indholdet, stille de rigtige spørgsmål... En overgang, hvor processen tager over og vi er frustrerede, føler os tomme - og SÅ igangsættes en anden proces, der tager os andre steder hen?
;o)

onsdag den 14. juli 2010

Nydning...




















Nydninger...

Jeg NYDER mine nyvundne fridage - og siger til mig selv, at der er masser af tid. Og de bliver brugt som planlagt, med brugsbog, meditationer og eftertænksomhed. Der er allerede dukket konstruktive (job)ideer op, og mindst een, der er realiserbar med faktisk bare et minimum af indsats...?! Og med en vis portion mod, selvfølgelig! *S*

Biblioteket har i dag bidraget med 1 bog, som jeg et stykke tid har overvejet at købe - "Afhængighed. Din skjulte gave" af Mary O'Malley. Jeg venter mig meget af den; den er varmt anbefalet af Janne her. Det er en stor hverdags-nydning at glæde sig til en læse-oplevelse og nye erkendelser - det er en rejse... og jeg rejser med stor nydning! ;o)

lørdag den 10. juli 2010

Madglad...

Jeg er så småt ved at genfinde min gamle glæde ved at lave mad - særligt nye ting. Den har været på is et stykke tid; formentlig fordi jeg er den eneste, der laver mad herhjemme. Og i hverdagen kører jeg den absolutte rutine... Men da jeg nu har fridage, så er det mere overskud til eksperimenter - bare de ikke er for krævende. *S*

Igår og idag har jeg prøvet to forskellige ting fra den e-kogebog af Lone Kjær, som nævnt tidligere. Og det er altså nemt og lækkert! Prøvekørt er wraps med coleslaw (hendes udgave er superenkel og rigtig lækker), oksekød og koriander og i dag grillet aubergine med romanescosauce. Romanescosaucen (som nok mere er en slags pesto end egentlig sauce) er meget nem og smager fantastisk!
Det kan varmt anbefales som let og superlækker mad i sommervarmen!
;O)

fredag den 9. juli 2010

Overskud i hverdagen...

Mindstepigen har lige fået sin første mobil for nylig... i går sendte hun en sms til en legekammerat om at lege. Og så fik hun denne sms tilbage:

"Det lyder lidt hyggeligt, men jeg er gift og min kone har lige læst beskeden. Skal vi ikke bare sige, at du har fået forkert nummer? ;o) "

Jeg smilede højlydt - og tænker på, at det er et dejligt overskud at have at svare tilbage på den måde. Vedkommende har i hvert fald leveret både masser af smil og en god historie at fortælle videre. Det er go' humor!
;o)

onsdag den 7. juli 2010

Hov...

Jeg glemte link til hende her - Lone Kjær. Hun dukkede op, da jeg googlede (nej ikke stiklingeformering *S*), men Ølandshvede - inspireret af Losarinas Mor's boller .

Tjek hendes e-kogebog ud - der er nogle rigtige lækre ting! F.eks. romanesco-sauce med de ting jeg godt ka' li' - rød peber, mandler, hvidløg. Den skal snarest prøves - og hendes kogebog skal vist også lige bladres i ...
;o)

Halvhjertet...

Jeg slår ofte ord op, bare for at se hvad de egentlig betyder - det kan nogle gange give lidt flere nuancer på et ord man bruger på en særlig måde.
Om Halvhjertet
står der "uden energi og begejstring"...

Sådan er det lige nu - jeg følger lidt halvhjertet med i fodboldkampen og skriver lidt halvhjertet her... og sådan har dagen været - lidt?!

I "Find din passion - på 4 uger" er der et spørgsmål blandt den første uges opgaver - nærværsrøverne. Jeg udlevede en af mine til fulde her til morgen... surfing/netshopping. Ind i mellem kan man komme grænseløst langt ud af en tangent på denne hersens tingest - og nogle gange er det formålsløst og irriterende! Mest at det kan være svært at stoppe sig selv... *S* Så nu venter jeg på en dejlig pakke med engle, clox og bluser på udsalg !

En anden nærværsrøver her er alle mulige tanker om fremtid, planlægning og projekter, som farer rundt i hovedet og afføder en langsomt snigende afmagt, fordi jeg ender med ikke at kunne beslutte hvilket projekt, der så skal have første-prioritet. Det er opskriften på ikke at få lavet noget konstruktivt!

Det er vist værd at kigge nærmere på de røvere og vise dem hvem der bestemmer! ;o)

fredag den 2. juli 2010

Vaner og vanernes venner....

overspringshandlingerne!

I dag er starten på nye vaner - og min krop og mit hoved trækker i hver sin retning! Mit hoved vil holde den plan, jeg har lavet for mig selv, mens min krop bare pr. automatik gør det den plejer fredag morgen, rydder op, sætter vask over, skriver indkøbsseddel.

Overspringshandling #1: rydder køkkenet for opvask, for det er SÅ dejligt at se på bagefter...
Overspringshandling #2: rydder op i stuen, af samme grund som overfor... *S*
Overspringshandling #3: tjekker nye blogindlæg og skriver selv... for det er jo også skønt!
Overspringshandling #4: om lidt går jeg ud over lave en kande hvid te

... OG SÅ sætter jeg mig med den bog, som har ventet SÅ længe på mig...

(og læs iøvrigt dette indlæg hos Manifesting Honey - det er fantastisk og rørende og meningsfuldt!)

Sommerhuset og badevandet venter på os - vi kommer i eftermiddag!
;o)