søndag den 19. december 2010

Kloge ord...

Læser "Elsk dit Hjem" - igen... For at finde tilbage fra gnavenheden over de andres rod og Feng Shui-umuligheder. Jeg kan godt li' at hun ikke taler om umuligheder, men om mere "ubevidst" indretning *S* At det kan afspejle en indre tilstand, tænker jeg lidt over... og kan godt se paralleller. At "overse" detaljer i livet som ikke fungerer, og at gøre det samme i indretningen - dybest fordi jeg ikke aner, hvad der ellers skal til. 


I afsnittet om "Børn" skriver hun bl.a., at "det hjem, der er dit hjem lige nu, er dit barns barndomshjem. Det skal jeg huske, når jeg er gnaven, og de måske får fornemmelsen af, at der ikke rigtig er plads til dem - det er en følelse, jeg nødig vil give videre... (kunsten er så at holde balancen mellem leg, oprydning og rod?!) 
Her er et citat af Kahlil Gibran, i samme afsnit:
"Jeres børn er ikke jeres børn. De er sønner og døtre af livets længsel mod sig selv. Selvom de er hos jer, tilhører de jer ikke. Jeres kærlighed kan I give dem, men ikke jeres tanker. Thi de har deres egne tanker."
Det er ganske smukt... livets længsel mod sig selv... ;o)

7 kommentarer:

Madame sagde ...

Ja, det er et meget smukt citat af Kahlil Gibran, du slutter med! Jeg er også ved at genlæse "Elsk dit Hjem" - den bog kan man læse igen og igen :-)

Krutters Krøller sagde ...

Kære Madame,
Ja, det er min absolutte yndlingsbrugsbog - man bliver i godt humør, og svømmer i æstetik og lækre billeder! ;o)

Lotte Frodighed sagde ...

Det afsnit har jeg også læst ,,, igen og igen. Med to drenge i huset på fem og syv, kan her godt være lidt kaotisk, i vores lille hus :O)

Jeg har lige fået bogen i fødselsdagsgave, efter at have lånt og genlånt den ret mange gange på biblio. Det er en rigtig dejlig bog!

:-)

Krutters Krøller sagde ...

Kære Lotte, bogen er skøn! Og kan bruges efter aktualitet... lige nu er det rod og børn *S* der er oppe her. En dejlig jul til dig og dine drenge;o)

www.sidsephos.dk sagde ...

Uha.. vi må lave en Feng Shui patrulje, hvor vi yder assistance til hinanden, og overskuer, hvad der skal til.. (c:

Krutters Krøller sagde ...

Kære Sidse, det ku' være sjov *S* Glædelig jul til dig ;o)

Lotte Frodighed sagde ...

Hej Rina, jeg vil bare gerne lige ønske dig en glædelig jul :-)