onsdag den 8. december 2010

Energier...

Ranvita La Cour (hende med Elsk dit Hjem) skriver, at Feng Shui bygger på tre taoistiske principper:
- alt er levende 
- alt er forbundet
- alt forandrer sig
Feng Shui handler om at gå med energierne i universet, fremfor imod dem. Og rod skaber blokeringer, så energierne ikke kan strømme frit... Tankegangen er fuldstændig i tråd med åndedrætsterapien - interessant, tænker jeg bare... *S* Den intellektuelle, naturvidenskabeligt trænede del af mig tænker med skepsis, at oprydning altid er godt... Mens den anden del af mig mærker, at det giver dyb, dyb mening på et helt andet plan...

I hvert fald... Der er energi på tanken om en gennemgribende oprydning - på at skabe plads og plads til at skabe... på at give slip... Tankerne kredser om konkrete forandringer. Flere planer har taget form...
Der skal ses med kritiske oprydningsøjne i arbejdsværelset - det er her energierne skal hjælpes til at flyde... Ideerne, der fødes, kommer kun trægt ud i verden - der skal være kortere fra ide til handling.
Og mit gamle ønske - som faktisk har været et ønske siden vi flyttede ind for 4 år siden - køkkenet! Det er åbent, men har overskabe, der blokerer for udsynet til resten af rummet... Jeg vil arbejde på at rydde SÅ meget op i skabene, at de kan flyttes til væggen istedet. Og dermed få åbnet op til resten af rummet... Det ville være helt fantastisk, hvis det kunne realiseres...


Der skal ryddes op... i stille tempo...en hylde ad gangen... Og jeg skal huske og holde fast i - at det er ikke et projekt, der har en ende - for livet er i bevægelse - og jeg bliver ikke færdig til jul ;o)

11 kommentarer:

www.sidsephos.dk sagde ...

Jge startede med at pille lågerne af. Så var der et andet flow. Uha det erså vigtigt at flow i luften, maven og hovedet.

Megan sagde ...

Spændende! Og jeg tror på det. Kan faktisk mærke det. Jeg har store planer med vores nye hus ... feng shui rigtigt ... sig ikke noget til kæresten (han er landmand!) :D

God dag Krutter!!! ;)

Krutters Krøller sagde ...

Kære Sidse, HE! En virkelig god ide - den overvejer jeg lige seriøst *S*

Kære Megan, min mund er lukket med syv sejl - kom til at nævne for min mand, at vi burde have soveværelse i arbejdsværelset, fordi det ligger i kærlighedszonen... det fik ham op af computerstolen *GG*. Men ja, det kan mærkes det helt rigtige sted. En dejlig dag også til dig

Lotte Frodighed sagde ...

Det er lidt sjovt - jeg er også igang med køkkenet. Fik skrabet smådims sammen, som bare flød - en helt kasse! Som nu står og venter på et "hvad så og hvorhen" :O)
Jeg har lånt Ranvitas bog på biblio (igenigen) og hun anbefaler en rodeskuffe... (EN?!!)
Jeg glæder mig til et køkken, hvor jeg har LYST til at være!
Pøj pøj med at rydde ud og skabe luft. Jeg tror det bliver godt! :-)

Krutters Krøller sagde ...

Kære Lotte,
Skulle liiige lægge sengetøj på plads - og tømte skabet. Plus et par hylder mere...tænk at det er sandt at man kan glemme ting, der bare ligger?!?! Nu ligger de i sorte sække - og de ryger i skrald og til genbrug I DAG!

Losarinas mor sagde ...

Det er nemlig ikke noget projekt der kan overståes, det er en livslang proces:-)
Held og lykke :-)

Tanker skal der til sagde ...

Hmmm altså jeg kan slet ikke trække vejret , hvis alt er oprydeligt og hvis der ikke er sådan lidt små rodet hist og pist...

Jeg skal have en masse hyggeting rundt omkring... Og helt lidt jeg har gang i ... rundt omkring også...

Enkle lige og fri linier kan jeg slet slet ikke have...

Hihihi... så forskellige man kan have det...

Hyggehygge
Marianne

Krutters Krøller sagde ...

Kære Miri, jeg MÅ huske det - min utålmodighed spænder ofte lidt ben.. ;o)

Kære Marianne, jeg elsker hygge og hyggelige ting...der er bare for mange af dem.;o)

Janne Møller Olsen sagde ...

Nåja, utålmodigheden kender jeg godt - det er ikke altid behageligt at være i proces, man kan længes frygteligt efter at komme i mål. Når det kommer til både indre og ydre oprydning tror jeg bare også at målet er en utopi - eller uden for menneskets rækkevidde. Derfor må vi udholde, måske endda en dag nyde og glædes over processen (suk). Tror jeg.

Jeg forsøger at sende god oprydningsenergi så du kan få givet dine præsente oprydningsideer en på hatten - i stille tempo :-).

Krutters Krøller sagde ...

Tak, Kære Janne, jeg er glad for at nogen kender utålmodigheden... den er svær at tøjle og kan sige de dummeste ting *S* men jeg bliver ved at se (del)målet for mig... ;o)

Madame sagde ...

Det var dejligt at læse, Rina - jeg er helt sikker på, der er en stor sandhed i Feng Shui. Mærker selv hvordan oprydning skaber ro i sjælen.
Ja, lad os rydde op... i stille tempo... en hylde ad gangen ... ;o)