søndag den 5. december 2010

Skænderi og Feng Shui...

En gammel bekendt er dukket op... skænderiet om rodet. Ikke bare det rod, der kommer af at leve sammen 4 mennesker, men det rod, der har hobet sig op - i skabe, i skuffer, bag døre... Hvem har ansvaret for oprydning alle de "usynlige" steder? Eller mere præcist - hvem har ansvaret for at tage initiativ til oprydningen? Hvem er ligeglad - hvem generer det?
Efter skænderiet og efter nedkølingen til et igen konstruktivt refleksionsniveau... gik jeg på opdagelse i Feng Shui-gemmerne. Rod er simpelthen bare mega-dødvægt - rod stopper flow af livsenergi; ja, faktisk står der følgende: Et overfyldt hus giver lav energi, træthed, sløvhed og uoverskuelighed. Tingene går i stå og det bliver svært at tage initiativ til noget. 
Måske er det i virkeligheden humlen - en del af årsagen til at jeg føler mig uinspireret, (lidt) sløv og initiativløs? Kombinationen af stress på jobbet (lønarbejdet *S*) og dræning af energi, når jeg kommer hjem... For vi skal jo lade op, når vi er hjemme?! Følelsen af at der ikke er plads nok og det manglende overskud til at gøre noget ved rodet.... pga. rod.
"Der er ikke plads nok til mig" er iøvrigt en negativ overbevisning, der adresseres i åndedrætsterapien...for tiden *S* - og på den måde kommer tingene på forunderlig vis til at give mening - sammen. Og hvad der er hønen eller ægget - tjaaahhhh!?
;o)

11 kommentarer:

Lavendel sagde ...

Må lige ha' fat i min "Få styr på dit rod"-bog - tak for reminderen!

Janne Møller Olsen sagde ...

Jeg kender godt det med at der ikke er plads - jeg oplever det nogle gange helt kvælende. God oprydning og udvidelse af rum og luft ;-).

Krutters Krøller sagde ...

Kære Lavendel, selv tak, har selv været på bog-jagt på Pensum.dk ;o)

Kære Janne, tak fordi du deler det - nogle gange tror jeg, at jeg er ved at blive skør - når hovedet fortæller en anden historie, end den der mærkes i kroppen ;o)

Losarinas mor sagde ...

Rod er ikke godt. Rod har det med at hobe sig op. Vi skal rydde op, helt ind i krogene. Det skaber ny energi og dermed overskud og overbærenhed.

Lotte frodighed sagde ...

Pyha... ja. Jeg må også igang! Drømmer om denne superenkelthed hvor jeg kun har det absolut nødvendigste - og ikke skal koncentrere mig om andet. Men ting HOBER sig op, som kom det fra en anden planet.
Vi er også fire, der bringer ting til huse... :O)

Megan sagde ...

Feng Shui er godt på flere områder! Kan godt se udfordringer, når man er 4 som skal fordele sol og vind lige - også hvad rod eller ej angår. Vi har jo ofte helt forskellige meninger om, hvad rod egentlig er! :)

Håber at det lykkes, så alle bliver tilfredse... Lidt rod må der gerne være, hvis du spørger mig ;)

Kærligst og god uge!

Krutters Krøller sagde ...

Kære Miri, jeg er ved at forstå det... hvordan for mange ting pludselig bliver for meget... ;o)
Kære Lotte,
Jeg drømmer om at indskrænke mit klædeskab til 5 ting af hvem - har set det på en blog herinde...
Kære Megan,
Jeg skal dykke ordentlig ned i Feng Shui'en - jeg starter med mig selv (det skal man jo *S*) og mine egne ting... ;o)

Tanker skal der til sagde ...

Hej

Jeg er lige her...
tankerskaldertil.blogspot.com

Hyggehygge
Marianne

Madame sagde ...

Jeg genkender også hvad du skriver, Rina - rod tager ufattelig meget energi. Men er det ikke som om, at når man er færdig med at rydde op et sted, kan man begynde forfra et andet ... Er det mon muligt at blive færdig ... :o)

www.sidsephos.dk sagde ...

Uha .. jeg kender det, selvom der kun er mig, herhjemme til at rode igennem. Det kan jeg. Og jeg savner enkelheden engang imellem...

Krutters Krøller sagde ...

Kære Sidse - ja, enkelhed føles meget tiltrækkende ;o)