Fik lige lyst til at dele en af mine godt brugte basisopskrifter... Jeg har en lille spiralbog, hvor der efterhånden har aflejret sig adskillige opskrifter i årenes løb - opskrifter som jeg hiver frem med jævne mellemrum. Den allerførste opskrift deri er en corn chowder, en suppe med fyld af kartofler, porrer, majs og kylling - og et skvæt bacon ;o) I dag lavede vi quesadillas til - i al sin enkelhed bare en tortilla foldet på midten, lidt ost indeni og ristet på en varm, tør pande... mums!
Corn Chowder:
300g kartofler i små tern
1 porre - fint snittet
50g (eller en god håndfuld *S*) bacon i tern
300 g. kyllingefilet (i dag brugte jeg pillede rester fra den hele kylling fra forleden)
1½ dl. cremefine 7% (eller bare alm. piskefløde)
1 ds. søde majs, halvdelen pureres med stavblender til majs-mos.
6 dl. kyllingebouillon
Bacon brunes i gryde sammen med kartofler og porre. Bouillon hældes ved og det simrer, til kartofler er næsten møre, ca. 10 min. Kylling, majs og majsmos tilsættes og simrer med i ca. 5 min. Herefter tilsættes Cremefine/fløde og retten koger lige op inden servering.
Superlækkert, superhurtigt og supernemt! ;o)
3 kommentarer:
Det lyder som noget, jeg ikke har prøvet før. Og det lyder lækkert, selvom jeg nu sjældent laver noget med kød til mig selv.
Det lyder rigtig spændende - en god suppe er dejlig her på den kolde årstid. Tak for opskriften, Rina, den skal bestemt prøve her :-)
Kære Sidse, jeg tror helt bestemt at den kan laves med fx. grønne eller hvide bønner - har ikke eksperimenteret, men en ide, der er værd at afprøve *S*
Kære Madame, man får i al fald varmen *S*
Send en kommentar