fredag den 30. april 2010

Lang vej hjem...

Der er lang vej hjem i øjeblikket, synes jeg. Langt hjem til mig, til bloggen, til blogland. Der er langt hjem til mit hjem og til min yndlingsbog...

Det er egentlig ikke, fordi jeg knokler, altså virkelig knokler rundt med praktiske ting... men mere fordi mine tanker er andre steder. Mest i fremtiden, konfirmationen - og min beslutning om en job-tænkepause. Måske er der tale om beslutnings-tømmermænd? Ikke sådan at forstå, at jeg fortryder - nej, jeg glæder mig vildt... det er mere "hvad-nu-hvis" tanker...
  • Hvad nu hvis jeg ikke finder nye veje,
  • Hvad nu hvis det tager for lang tid,
  • Hvad nu hvis jeg ikke tør alligevel,
  • Hvad nu hvis det ikke er rigtigt,
Jeg er blevet meget begejstret for Mark Nepo's "Øjnene op for livet", der som "Naturlig Overflod", er daglige tekster til inspiration, rolige tanker og daglig nydelse. Forleden dag var en tekst, en historie om Wu Feng, der levede en livomvæltende øjeblik. Han havde i mange år levet hos et stammefolk, som hvert år ofrede et stammemedlem ved halshugning. Wu Feng bønfaldt hvert år høvdingen om at stoppe denne skik, men lige meget hjalp det. Efter mange år bad Wu Feng igen høvdingen om at stoppe myrderiet - da det ikke skete, tog Wu Feng stammemedlemmets plads og sagde til høvdingen, at hvis der skulle slås ihjel denne gang, skulle det være ham, Wu Feng. Høvdingen, som holdt meget af Wu Feng, kunne ikke slå ham ihjel - og fra den dag stoppede ofringerne!

Pointen er, at der kommer et tidspunkt, hvor man må leve sine tanker og værdier ud, ud i verden... Spørgsmålet er :
  • "Er der en situation i dit liv, hvor en del af dig bliver ofret ligesom stammemedlemmet ?
  • "Idag stiller du blot spørgsmålet. Stol på at din ånd vil vide, hvornår og hvordan det(din indre Wu Feng) skal omsættes i praksis."
Den dag fik det mig til at tænke på, at det er mig selv, der leverer det indre og ydre pres - jeg kan vælge at arbejde halv tid resten af mit liv - hvis jeg vil? Det vil gøre pengene små, ja - men hvad nu hvis... det gør livet lykkeligt?

Vejen er nu lidt kortere ... ;o)

6 kommentarer:

Janne sagde ...

Komplekse mennesker har komplekse udfordringer der kan gøre vejen hjem særdeles lang :-).

Det er sådan en fin fortælling om Wu Feng. Om at sætte sig selv i spil med alle de frygtindgydende og fatale muligheder dette også kan risikere at indebære, i stedet for at vente på at andre tager beslutningerne for én. Jeg tænker at det må være det sværeste overhovedet i livet, men også vejen hjem, og jeg har selv en smule svært ved at gå den, for at sige det mildt.

De bedste tanker fra mig

Losarinas mor sagde ...

Bare jeg kunne finde de ord som janne skriver !
Jeg er enig med Janne :-)
100 %
Knus

Krutters Krøller sagde ...

Kæreste begge,
Det giver så meget mening - Tak! Det er bestemt en side, jeg også skal øve - det med at tage beslutninger for mig, uden indpakning i (dårlige) undskyldninger, som egentlig er som at tisse i bukserne for at holde varmen ;o)
En dejlig dejlig dag til jer begge.
Rina

Madame sagde ...

Uha ja, man kan knokle hårdt også med sine tanker - du kan tro, jeg kender det.
Sikke en smuk historie om Wu Feng. Jeg håber, du finder ro om dine overvejelser. Jeg er selv på deltid og synes, det er et af de allerbedste valg, jeg har truffet i mit liv.

Varme klem til dig, Rina!

Krutters Krøller sagde ...

Kære Madame,
Ja, jeg glæder mig til roen - det bliver dog først, når konfirmationen er vel overstået. Tænk hvor meget det kan fylde...sammen med jobbet...
Dejligt at høre at det har givet mening for andre - jeg er sikker på at det er det rigtige, lige nu.
Tanker
Rina

Camilla sagde ...

Smukt indlæg - har Naturlig overflod til at ligge ved min seng,- men må altså snarest have fat i Mark Nepo også...

Lang vej hjem - tell me about it...Kunne vist godt trænge til lidt af din omtalte åndedrætsterapi.

Hav en god aften - Camilla