søndag den 4. april 2010

Ruminering...

Ruminering er et godt ord - det betyder tygge drøv, overveje grundigt. Brugt i psykologi betyder det at gruble/grue i depressionens navn, at gruble sig selv ned i et stort sort hul. Og det kan man jo godt bruge tid på... nogle dage...

Men ikke idag - her til morgen har jeg læst et indlæg hos Honey om at indgyde tålmodighed, være tålmodig med sig selv og sit liv - bruge det du har, her og nu... Og det er SÅ rigtigt, og SÅ svært konsekvent at praktisere. Det kræver øvelse - så idag vil jeg øve mig *S*

Igår var der en udsendelse om en engelsk præst, der rejste ud for at søge efter en nærmere forbindelse til Gud. Han endte i et kinesisk munkekloster, der praktiserede zen. Alle deres daglige pligter blev udført med flydende bevægelser og dyb vejrtrækning . Der var ingen mystik, ingen hemmelige ritualer... og præsten, som var dybt frustreret og ledte efter Hemmeligheden, fandt forståelsen af zen ved at være og give slip... Som han selv udtrykte med megen undren: Hvordan kan noget SÅ enkelt være SÅ svært at forstå (comprehend)?

Jeg ved ikke helt præcis, hvad jeg vil sige med det her - måske en pep-talk til mig selv? Noget i retning af:
Don't try so hard - just do it... ;o)

3 kommentarer:

Losarinas mor sagde ...

Jeg så også det program. Og det sagde mig meget- fik mig virkelig til at tænke over mange ting og sager.
Og tror faktisk jeg tænker for meget!
Så tager din sidste sætning til mig :-)

Honey sagde ...

Jeg så også den udsendelse i går og undrede mig i øvrigt over, at han havde brug for at foretage den rejse i det hele taget - hvorfor ikke bare gå i gang, hvor han var? (Men så var der selvfølgelig ikke kommet en interessant udsendelse ud af det...)

Krutters Krøller sagde ...

Hvor cool at I også har set det - jeg blev vildt optaget! Også deres måde at opfatte nærhed og fællesskab på fik mig til at tænke..
Jeg er HELT klart en af dem, der tænker for meget *S*
Tak for jeres kommentarer - Godt vi ikke er alene! ;O)