tirsdag den 2. marts 2010

Skeptiker, Pragmatiker, Optimist....

Stativ, stakit, kasket...

I min indbakke lå et nyhedsbrev fra Ranvita. Denne gang om rigdomsområdet, der er placeret i den fjerneste venstre hjørne af boligen, set fra hoveddøren, ifølge Feng Shui.

Jeg tjekkede mit ud - det viste sig at være størstepigens værelse!? Hvad dælen gør man så? Kan jeg mon snige en grøn plante ind der? Eller et lille spejl - et lommespejl, måske?

Nå, men faktisk slog det mig, at jeg for få år siden ville have trukket på smilebåndet, lidt overbærende.... For med min akademiske uddannelse kan jeg jo slet tage den slags alvorligt, vel? Der findes (kun) placebo-effekter, falsificering af hypoteser, konkrete beviser og naturvidenskablige undersøgelser.

Men jeg er blevet visere - jeg har opdaget værdien af spiritualitet i mit liv. Selvom det måske kun er i sin spæde start betyder det, at jeg nu har bevæget mig fra at være gennemført skeptiker til at være mere pragmatisk... for selvom jeg måske ikke helt tror på det (endnu), så skader det jo ikke... og desuden bliver det altid kønnere at kigge på! Og jo kønnere og skønnere, jo mere næring, velvære, håb og nærvær bringes der helt automatisk ind i mit liv. Og det kan kun være godt.

Jeg ender måske med tiden at være full blown optimist - se, det ville alligevel være tæt på et mirakel!! ;o)

3 kommentarer:

Losarinas mor sagde ...

Det spændende så rigere vores liv bliver, når vi er åbne også over for det vi ikke helt forstår.

Krutters Krøller sagde ...

Ja, det er fuldstændig rigtigt! Jeg må sige, at min akademiske uddannelse på den måde har været en udfordring ift. åndelighed og livsnydelse... Men intet er for sent, heldigvis. *S*

Lotte, Frodighed sagde ...

En fin måde at gribe spiritualiteten ind i livet. Det giver mening. Jeg er selv temmelig "praktisk og fornuftig" inde i mit hoved - men tanken om at invitere spiritualitet ind, for at bringe skønhed og nærvær ind i mit liv - som du fortæller - det er smukt!
TAK for et dejligt indlæg, til eftertanke :-)