onsdag den 24. februar 2010

Hjemme-barometer?!?

Der er noget jeg har tænkt på i dag…

Hvorfor er mor hjemmets barometer? Hvorfor er det sådan, at når mor er vred, så bliver alle i dårligt humør og synes at mor er for meget, når hun bliver hidsig?

Er det ikke rimeligt, at mor har lov til at blive vred – når det har været en lang dag i rækken af lange dage, og ingen har tænkt på mælk til kaffen, når trusserne for 28.000 gang ligger på badeværelset og Clearasilen, de brugte vatpinde, og make-up svampen ligger på kanten af vasken?

Hvornår må mor SÅ være vred og urimelig, vel at mærke uden efterfølgende at skulle tage ansvar for hvad alle andre føler…?

Indrømmet – jeg bliver hidsig. Jeg kan godt finde på at sparke til sko-kurven i raseri over at alles sko vælter ud over det hele… eller smække med køkkenlågerne! Og jeg kan sige undskyld på behørig vis, når det er på sin plads, når jeg har været for urimelig. Og det er fint nok… Men hvorfor, hvorfor bliver det mit ansvar, at alle tilsyneladende af den grund bliver i dårligt humør?

Jeg nægter at være hjemme-barometer! Jeg vil ha’ ret til mine følelser og gi’ udtryk for dem – ikke altid på den mest hensigtsmæssige måde – men hey, ingen er perfekt!

Og hvorfor lugter min duftlampe af sure tæer???
;o)

4 kommentarer:

Sus sagde ...

Åh hvor kan jeg kende mig selv i det du skriver. Vi har tilsammen 6 børn, hvoraf de 4 har boet hjemme. Min store datter var fra hun blev 11 og til hun flyttede hjemmefra for 2 år siden, den store udfordring. Prøv at se på det sådan her: Det der skal måles er ikke dit humør, men derimod familiens vilje til at hver rydder op efter sig selv og tager ansvar for sig selv og dermed får hverdagen til at glide lettere for ALLE. Når du bliver hidsig, så er det fuldstændig lovligt, for så er det jo fordi en anden i familien ikke har gidet tage det ansvar. Op med humøret, søde Rina. Det er sgu ikke nemt, men der er lys derude, det lover jeg dig :) Duftlampen, tja. Drillenisser?
Kh. og mange tanker

Jule Mig sagde ...

Lyder utrolig bekendt alt det du skriver......... Lige med undtagelse at duftlampen... hihihihi

Tror det er en mor ting... Vi er vigtigst for hele fam. Derfor kan vi påvirke alle de andre !!! Knus !

Hyggehygge
Marianne

Krutters Krøller sagde ...

Tak, tak, tak!! For at I bekræfter at jeg ikke er helt umulig! *S*
;o)

Losarinas mor sagde ...

Jeg kender det ! Faktisk synes jeg det er blevet bedre, efter jeg blev skilt....