tirsdag den 28. september 2010

Pause...

Jeg gav slip - slip på forpligtelserne, på "skal" og "burde" - gav efter for overspringshandlingerne. Jeg fuldførte eksperimentet...

Ved at give slip, lægge afstand blev skabt en mulighed, der blev fyldt ud med det helt rigtige... Jeg vidste det bare ikke, før jeg sad der?! Der er en sær forbindelse mellem afstand og nærvær...mellem forpligtelse og frihed. Ved at slippe og træde lidt tilbage kunne jeg pludselig igen finde glæden ved at skabe mit eget - fremfor at blive opslugt af forpligtelsen. Forpligtelsen er stemmen, der fortæller, at "du burde...", "du er nødt til...", "fremdrift, fremdrift...". Man bliver træt og udmattet og bange og præstationsangst af sådan en stemme - er der mon en skyggeside her, der fortæller, at jeg skal blive på tryghedens og konformitetens dejligt brede, men snorlige vej? Fordi der deri ligger et næsten umærkeligt, anerkendende nik til at gøre det rigtige - det som de andre ikke stiller spørgsmålstegn ved... Det kan snyde og føles som "hjem", men det er bare fordi det er så velkendt... ikke nødvendigvis det rigtige - for mig.

Jeg kom vist ud af en tangent... og det er godt!
;o)

4 kommentarer:

Sidse sagde ...

Jeg har skrevet et godt indlæg, kan IKKE gengive, men desværre forsvandt det i tågen.. Men godt du turde i stedet for burde.. Nyt koncept..turde istedet for burde!!!

Krutters Krøller sagde ...

Æv, det ville jeg ellers godt ha' læst! Ja, "turde" i stedet for "burde" - udløste en læsning i Eckhardt Trolle, som man bliver ganske udvidet i sin horisont af... Ikke dårligt bytte for at lave Facebook-reklame-side. Jeg er ikke vild med Facebook... ;o)

Janne sagde ...

Åh ja. Det kan være ret befriende (og ret skræmmende) at opdage hvor meget af ens verden man selv skaber uden at vide det :-).

Krutters Krøller sagde ...

Kære Janne, her bliver tid (og ro) er en væsentlig faktor - hvis man altså skal andet end bare at overleve ;o)