tirsdag den 21. september 2010

Tankevækkende....

Jeg læser Majbritte Ulrikkeholm - med stor nydelse! Kombinationen af smukt og kreativt sprog, spirituelt forståelse, samt beskrivelser af de "små" og oversetes oplevelse af verden er fantastisk. Der er så megen forståelse og erkendelse at hente... Jeg læste denne smukke passage igår :
"...at det, der er blevet dig tildelt ved guddommelig ret, kan ingen eller intet tage fra dig, men hvad du gør med det, er ene og alene dit ansvar. Den, der er bærer af en diamant, kan uden megen anstrengelse lade verden få del i sit lys, ved simpelthen at udføre det, han er bestemt til uden at kræve nogen anerkendelse herfor.
Men han kan også vælge at bruge den store opmærksomhed, der naturligt vil være forbundet med at skille sig ud fra mængden, til simpelthen at udfylde de tomme rum, som måtte findes i ham, og derfor må den, som har mistet noget, være særlig opmærksom i omgangen med sin diamant. Der hvor noget er revet ud af dit hjerte, skal du ikke forsøge at fylde ud med stråleglansen fra din diamant, der gør du bedst i at acceptere tomrummet, som aldrig vil kunne fyldes af andet end det tabte. Og hvis du en gang prøver at fylde det tomme rum ud med alverdens anerkendelse af dit talent, vil du til evig tid leve med den største angst. Angsten for at miste din diamant."
(Marias mirakel, Majbritte Ulrikkeholm)
Det er tankevækkende, at jeg tidligere ikke har kunne læse hende - det var på en eller anden måde for "ur-agtigt", disse ubevidste processer til skue - som Dalis billeder? Eller uforudsigelige Pippi, som skræmte mig som barn. Bare tankevækkende... at der nu er hul igennem til noget andet end det "rå" intellekt. Det gør livet meningsfuldt - for mig... ;o)

7 kommentarer:

Madame sagde ...

Jeg har også fået øjnene op for hendes enestående smukke sprog og spiritualitet. Får lyst til at læse hendes forfatterskab fra den ene ende til den anden ...

Krutters Krøller sagde ...

Kære Madame,
Det er kan kun anbefales - jeg er i fuld gang! Især er jeg vild med "Den perfekte elsker". God fornøjelse! ;o)

Losarinas mor sagde ...

Kære Madame- jg dem alle , så kom bare forbi :-)
Og hun er en oplevelse !

Janne sagde ...

Meget smuk tekst - tak :-).

Og at slå bro til det ubevidste er en stor, stor ting som vi mennesker må vente med tålmodighed på sker. Det er ikke gjort med viljen og intellektet alene, selvom det hjælper at ville og at kunne tænke, der skal vist et lille mirakel til :-). Jeg fornemmer taknemmelighed i dine ord og forstår den.

Knus

Krutters Krøller sagde ...

Kære Miri - hvor vidunderligt! Jeg er ikke nået til hendes "fagbøger", men har Det magiske Rum liggende - forventningsfuld! ;o)

Kære Janne,
Lige præcis - taknemmelighed - og forundring over at angsten kan fylde så subtilt, at man end ikke ved hvad man reagerer på...Det er også tankevækkende ;o)

Karin sagde ...

Lidt pudsigt - kan heller ikke læse hende. Det har været for overvældende for mig, de gange jeg har skimmet i hendes bøger. Tror måske stadig det er men tjekker lige igen. KH karin

Krutters Krøller sagde ...

Kære Karin,
Hendes univers er også overvældende, men - har jeg så opdaget - på en meget livsbekræftende måde *S* Prøv det, for der er meget guld at hente! Og værd at overveje, hvad det mon kan være at man reagerer på...;o)